Caserare

     Caserare este procedeul prin care o imagine imprimata pe un suport (de obicei din hartie); se fixeaza pe un carton prin intermediul unui adeziv lichid.

     Ea se poate executa manual (procedeu nerecomandat in domeniul inramarilor deoarece procentul de rebuturi este foarte mare iar calitatea este slaba) sau cu ajutorul diverselor utilaje specializate.

     Acest procedeu permite intinderea perfecta a lucrarii si eliminarea bulelor de aer dintre carton si lucrare.

     Fata de alte metode de fixare a imaginii, caserarea este un procedeu sigur si ieftin. Nu se poate folosi in cazul print-urilor inkjet sensibile la umezeala, dar se poate folosi cu ajutorul printurilor outdoor. Sau in cazul hartiilor cerate sau plasticate pe care adezivul nu face priza. Ca dezavantaj major, la dimensiuni mari cartonul de suport se va curba in timp datorita umezelii si uscarii ulterioare.

     Pentru a putea fi folosit, un afis sau un panou publicitar are uneori nevoie de putina sustinere fizica; de aceea se lipeste pe carton, micro-ondul, mucava, forex, komatex, stiplex, tabla, plastic, sau pe alte materiale mai dure decat hartia. Exemplu de produse finite executate prin caserare sunt meniurile.

     Pentru consultanta avizata intr-o problema de productie publicitara sau de promovare indoor sau outdoor, nu ezitati sa ne contactati!